İlçemiz de 19 Eylül Gaziler Günü Kutlandı.

İLÇEMİZDE 19 EYLÜL GAZİLER GÜNÜ KUTLANDI

 

Gaziler günü kutlamaları Hükümet Konağı önünde Kaymakamımız Sayın Halil İbrahim OKUMUŞ ve Belediye Başkanımız Sayın Ecz. Nurullah SAVAŞ tarafından Atatürk Anıtı'na çelenk sunulması, saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başladı.

Gazi Sayın Oktay YUCA ’nın ve Jandarma. Astsubay Çavuş Sayın Erdem YILMAZCAN ‘ın günün önem ve anlamını belirten konuşmasının ardından öğrencilerin şiirler okunmasıyla Hükümet Konağı önündeki program sona erdi.

 

            Programa katılan protokol üyeleri, gazilerimiz, halkımız İlçemiz Demokrasi Meydanında 09.08.1993 tarihinde Bingöl Sancaklı Karakolunda şehit düşen Jandarma Er Ekrem ÇİMEN ’in Şehadetinin Sene-i devriyesi ve tüm Şehitlerimiz adına düzenlenen Mevlidi-i Şerif ve Pilav hayrına katıldılar.

 

Pilav hayrının bitiminden sonra Gazilerimiz, halkımız Protokol üyeleri ile birlikte İlçe Jandarma Komutanlığını ziyaret etti.

 

Kaymakamımız Sayın Halil İbrahim OKUMUŞ ve Belediye Başkanımız Sayın Ecz. Nurullah SAVAŞ ve protokol Tunceli’de 1995 yılında şehit olan Er Kemal Davulcu'nun Karakozan mahallesinde ikamet eden Babası Hüseyin DAVULCU ve Abisi Alim DAVULCU ‘yu ziyaret ederek Şehit Er Kemal Davulcu kabri başında anılarak dualar edildi.

 

İlçemizde 19 Eylül Gaziler günü nedeniyle düzenlenen etkinlikler sona ermiş oldu.