BAŞKAN VEKİLİ SAYIN AHMET ERTUĞRUL İLÇEMİZDE 18 MART ŞEHİTLERİ ANMA GÜNÜ VE ÇANAKKALE DENİZ ZAFERİ’NİN 107’NCİ. YILDÖNÜMÜ TÖRENLERİNE KATILDI.

İLÇEMİZDE 18 MART ŞEHİTLERİ ANMA GÜNÜ VE ÇANAKKALE DENİZ ZAFERİ’NİN 107’NCİ. YILDÖNÜMÜ PROGRAMI DÜZENLENDİ
18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 107. Yıldönümü ve Şehitleri Anma Günü dolayısıyla saat 09:30 da Hükümet Konağı önünde bulunan Atatürk Anıtına Çelenk Sunma Töreni gerçekleştirildi. Tören Kaymakamımız Ali Yıldırım ve Belediye Başkanvekili Ahmet Ertuğrul tarafından Çelenklerin sunulmasıyla başladı, saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla sona erdi.
Ardından Manisa Büyükşehir Belediyesi Selendi Gençlik Merkezinde Selendi Mehmet Akif Ersoy Anadolu Lisesi tarafından hazırlanan anma programı gerçekleştirildi. Program Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunmasından başladı. Kur'an-ı Kerim tilaveti, günün anlam ve önemini belirten konuşmanın Selendi Mehmet Akif Ersoy Anadolu Lisesi Tarih öğretmeni Aslı Erdoğan tarafından yapılması, tiyatro, oratoryo gösterisi sunumu, şiirlerin okunması, müzik dinletisi, Usturumcalı Halil Efe ile ilgili sinevizyon gösterisi ile devam eden program, dereceye giren öğrencilere ödüllerinin takdiminden sonra sona erdi.
18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü dolayısıyla Kaymakamımız Ali Yıldırım tarafından şehit aileleri ve gaziler onuruna yemek verildi.
18 Mart Şehitleri Anma Günü dolayısıyla Cuma Namazından önce ilçemiz Yeni Camide Çanakkale Şehitlerimiz ve tüm şehitlerimiz ruhuna mevlid-i şerif okutuldu.
18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferinin 107. yıldönümü etkinlikleri kapsamında Kurtuluş Savaşı’nda Selendi, Demirci ve Gördes bölgelerinde düşmana karşı mücadele veren ve eşi Gördesli Makbule'nin şehit olmasından 2 ay sonra 17 Mayıs 1922 yılında Yunanlılara karşı yapılan “Selendi - Kınık muharebesinde” şehit düşen Usturumcalı Halil Efe, Yenice Mahallesi Eşemenler bağlısı Yağcı dağında bulunan kabri başında Kuranı- Kerim okunarak dualarla anıldı.
18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 107. Yıldönümü ve Şehitleri Anma Günü dolayısıyla gerçekleştirilen programlara Kaymakamımız Ali Yıldırım, eşi Manolya Yıldırım hanımefendi, Belediye Başkanvekili Ahmet Ertuğrul, İlçe Siyasi Parti Temsilcileri, Kurum Amirleri, muhtarlar, gaziler, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.