Usturumcalı Halil Efe Vefatının 100.Yılın da anıldı.

Düşmana karşı yürütülen mücadelelerde destanlar yazan, 17 Mayıs 1922 yılında Yunanlılara karşı yapılan Selendi - Kınık muharebesinde şehit düşen, Milli Mücadele Kahramanlarından, Kaymakam İbrahim Ethem Akıncı komutasındaki Kuvayi Milliye Demirci Akıncıları’nın 12. Müfreze Komutanı Usturumcalı Halil Efe’nin şehadetinin 100. Yılında Demirci Akıncılarını ve Halil Efe’yi rahmetle ve şükranla anıyorum.

Demirci Akıncıları ve Halil Efe Milli Mücadele döneminde özellikle Gördes, Salihli, Selendi, Demirci ve Sındırgı olmak üzere bölgemizin korunmasında büyük kahramanlıklar göstermiş, düşman kuvvetlerinin ikmal hatlarını imha ederek ve düşmanı oyalayarak kahraman ordumuza büyük faydalarda bulunmuştur. Selendi’de şehit olan ve kabri İlçemiz Yağcı dağında bulunan 12. Müfreze Komutanı Usturumcalı Halil Efe, her karışı kanla sulanmış vatan topraklarımız için verilen şehitlerimizi ve atalarımızın kahramanlıklarla dolu mücadelesini asla unutturmayacak, şanlı tarihimizin bir nişanı olarak bizlere ebediyen gurur yaşatacaktır. Kahramanlarımızı ve onların fedakârlıklarını unutmamak, ülkemizi her türlü tehdide karşı korumak, şanlı bayrağımızı daha da yükseklere çıkarmak bugün bizler için en büyük sorumluluktur.

Bu duygu ve düşüncelerle başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, şehadetinin 100. yılında Milli Mücadele Kahramanlarından Demirci Akıncıları 12. Müfreze Komutanı Usturumcalı Halil Efe’yi, eşi Gördesli Makbule’yi, Kaymakam İbrahim Ethem Akıncı, Parti Pehlivan ve Mehmet Efe başta olmak üzere Demirci Akıncılarını, bu toprakları bize vatan kılan, canlarını feda eden tüm şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi saygı ve rahmetle anıyorum. Ruhları Şâd Olsun.17.05.2022

 

Eczacı Nurullah SAVAŞ

Selendi Belediye Başkanı