Usturumcalı Halil Efe ve Demirci Akıncılarını anma programlarımızı Milli Mücadele ruhumuzla gerçekleştirdik.

Usturumcalı Halil Efe ve Demirci Akıncılarını anma programlarımızı Milli Mücadele ruhumuzla gerçekleştirdik.

Programlarımıza Demirci Kaymakamı Adem Kaya, Gördes Kaymakamı Muhammet Özyüksel, Kula Kaymakam Vekili, Gördes Belediye Başkanı Muhammet Akyol, Demirci Belediye Başkan Vekili Nurullah Akgün, Kula-Alaşehir-Selendi Gazilerimiz, Demirci Akıncıları Derneği Başkanı Hüseyin Kıncı ve yönetimi, Yazar Serra Menekay katılım göstermişlerdir.

Programlarımız kapsamında Hükümet Konağı önünden yürüyüş ile başlayan etkinliklerimiz Usturumcalı Halil Efe ismini vererek Milli Mücadele Kahramanımızın ismini ilçemizde ölümsüzleştirdiğimiz sokağımıza tabelamızı asarak, Demokrasi meydanımızda devam etmiştir. Daha sonra kabri başında dualarla andığımız Milli mücadele Kahramanımızı anma programlarımız Gençlik Merkezimizde ki yazar Serra Menekay’ın verdiği konferans ve Gördesli Makbule Hanım adlı tiyatro gösterisi ile son bulmuştur.

Her karışı kanla sulanmış topraklarımızın hangi mücadeleler altında vatan olduğunu, gelecek nesillerimize şanlı tarihimizi gururla aktarmak ve Kahramanlarımızın nesiller boyunca yaşatılması bizlerin en büyük sorumlulukları olacaktır.

Bu duygu ve düşüncelerle başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, şehadetinin 100. yılında Milli Mücadele Kahramanlarından Demirci Akıncıları 12. Müfreze Komutanı Usturumcalı Halil Efe’yi, eşi Gördesli Makbule’yi, Kaymakam İbrahim Ethem Akıncı, Parti Pehlivan ve Mehmet Efe başta olmak üzere Demirci Akıncılarını, bu toprakları bize vatan kılan, canlarını feda eden tüm şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi saygı ve rahmetle anıyorum. Ruhları Şâd Olsun.17.05.2022

 

Eczacı Nurullah SAVAŞ

Selendi Belediye Başkanı