İlçemizin Düşman İşgalinden Kurtuluşunun 101.Yıl Dönümü Kutlama Programı

“SELENDİ'MİZİN DÜŞMAN İŞGALİNDEN KURTULUŞUNUN 101.YIL DÖNÜMÜ GELENEKSEL 28.CİRİT FESTİVALİ ,12 SELENDİLİLER GÜNÜ KUTLAMA PROGRAMI”
✔️3 EYLÜL 2023 PAZAR
☑️ÇELENKLERİN SUNULMASI
⏰Saat:12.00’da
YER: HÜKÜMET KONAĞI ÖNÜ
•Kaymakamlık ve Belediye Başkanlığı tarafından Hükümet Konağı önündeki Atatürk Anıtına çelenklerin sunulması.
•Saygı duruşu.
⏰Saat:12.30’da
YER:HÜKÜMET KONAĞI ÖNÜ
•Temsili Milis Kuvvetlerinin atlar eşliğinde şehre girişi, kurtuluş senaryosunun canlandırılması.
* İstiklal Marşının okunması ve göndere bayrağımızın çekilmesi.
*Kaymakam ve Belediye Başkanının festivale katılanların kurtuluş gününü kutlamaları.
*Belediye Başkanı Ecz. Nurullah Savaş’ın Günün anlam ve önemini belirten konuşması
⏰Saat:13.00’da
*Tarihi Mehter Takımının gösteri programı.
⏰Saat:13.30’da
*Mehteran eşliğinde halkın şükran duygularının İlçe Jandarma Komutanlığına iletilmesi.
☑️DEVLET HASTANESİNİ ZİYARET
⏰Saat:14.00’da
YER:DEVLET HASTANESİ
*Sünnet Çocuklarının Devlet Hastanesinde Ziyaret Edilmesi.
☑️TRAP ATIŞI
⏰SAAT:14.30’da
•Yıldız mahallesi Enezler Sokakta Trap atışı müsabakası
⏰SAAT:16.30’da
YER:MERKEZ YENİ CAMİ
•İkindi Namazından önce Merkez Yeni camisinde Şehirtler Ruhuna Mevlu-i Şerif okutulması.
☑️CİRİT GÖSTERİSİ
⏰SAAT:17.00’da
YER:MUZAFFER ECEMİŞ CİRİT SAHASI
•Cirit gösterisi.
☑️KABİR ZİYARETİ
⏰SAAT:18.15’de
•Yenice Mahallesi Eşemenler Sokakta Milli Mücadele kahramanlarımızdan Usturumcalı Halil Efenin kabir ziyareti.
☑️HALK KONSERİ
⏰SAAT:20.30’da
YER:DEVLET BAHÇELİ KENT MEYDANI
•Halk Konseri
“İlçemizin Düşman İşgalinden Kurtuluşunun 101.Yıl Dönümü Kutlama Etkinliklerine Tüm Halkımız Davetlidir.”