3 Eylül 1922 İlçemizin Düşman İşgalin den Kurtuluşunun 101.Yılı Kutlu Olsun.

Kurtuluşumuzun ve bağımsızlığımızın en önemli savaşı olan ve 26 Ağustos 1922’de başlayan, 30 Ağustos’ta zaferle sonuçlanan Büyük Taarruzla birlikte İzmir’e yürüyen Türk ordusunun 3 Eylül’de Selendi’mize ulaşmasıyla ilçemiz düşman işgalinden kurtarılmıştır.
Gururunu yaşadığımız bu mücadelenin zaferini kutlarken, ülkemizin ve şehrimizin aynı ruhu aynı heyecanı taşıdığını hissetmek bizler için gurur vericidir. Birliğimizin, beraberliğimizin ve kardeşliğimizin bozulmadan Kurtuluş mücadelesindeki heyecanla sürmesini temenni ederim.
Bu duygu ve düşüncelerle Selendi’li hemşerilerimin Kurtuluş gününü kutluyor, ilçemizin kurtuluşunda en büyük paya sahip olan başta Mustafa Kemal Atatürk’ü ve dava arkadaşlarını, vatan toprağının bedelini canlarıyla ödeyen şehitlerimizi, bu gün hayatta olmayan gazilerimizi minnet ve şükran duygularıyla rahmetle anıyor, sevgi ve saygılar sunuyorum.