Başkan SAVAŞ Şehitlik açılışına katıldı.

İlçemizin düşman işgalinden kurtuluşunun 100. yıl dönümü 3 Eylül kutlama etkinlikleri kapsamında Belediyemiz tarafından yapımını tamamladığımız Milli Mücadele Kahramanlarımız Üç Kızlar olarak anılan Çakmak Oğlu Helim'in Kızı Efe Fehmi Eşi Dudu (18), Çakmak Oğlu Helim'in Kızı Elmas (14),
Kula İbrahim Ağa Köyünden Halil Efe Eşi Hatice (21)’yi Üç Kızlar Şehitliğinde  Şehadetlerinin 100. yılında rahmet, minnet ve dualarla yad ettik.
Yunan Kuvvetlerinin Büyük Taarruzda da dağılmasıyla bir kısmı Selendi istikameti
üzerinden kaçarlar. Gectikleri istikamette yakıp yıkmadık hiçbir şey bırakmazlar. İhsan Oğlu Mehmet Efe toplam 44 kisi ile Selendi ve Kula bölgesini savunarak Yunan’ı sokmaz.
Kula İbrahim Ağa Köyünden Halil Efe Eşi Hatice (21), İhsan Oğlu Mehmet Efenin Kızanlarına erzak
tedarik etmektedir. Efe Fehmi ve Hali Efe Yunan Kuvvetlerinin Selendi’ye yaklaşmasıyla Dudu, Elmas ve Hatice’ye yöresel kıyafetlerden giyerek Yukarıtefen bölgesine çekilmelerini söylerler: "Sizi bulmaları halinde cephaneniz bitene kadar çatışın, yakalanacak olursaniz kendinizi öldürün." derler.
Ancak bölgede bulunan Yunan işbirlikçileri düşmana İhsan Oğluu Mehmet Efe'nin adamlarının karılarının
bu bölgede saklandığını söylerler. Bölgeye gelen Yunan Askerleriyle Dudu, Elmas ve Hatice çatışarak
Dolay Damlarına doğru çekilirler. Cephanesi biten Dudu ve Hatice 2 Eylül 1922 tarihinde Şehit olur.
Elmas yaralanır. Ölü numarasi yapar. Düşman kuwvetleri dağılınca patika yoldan sürünerek ilerler.
O sırada oradan geçen Halil Emmi isimli köylüye seslenir: "Yaralıyım, ben Çakmak Oğlu Helim'in Kızı Elmas, babam beni buradan alsın." der. Ancak Halil Emmi, korktuğu için kimseye haber edemez.
Elmas da bir süre sonra kan kaybından Şehit olur. Şehit haberini alan köylüler Dudu, Elmas ve Hatice’yi
buraya yan yana defin ederler.