İlçemizin Düşman İşgalin den kurtuluşu coşku ile kutlandı

Selendi'mizin Düşman İşgalinden Kurtuluş'unun 100. yıl dönümü 3 Eylül Kurtuluş günü etkinlikleri kapsamında;
Hükümet Konağımız önünde gerçekleştirdiğimiz Kurtuluş Günü programlarımızın ardından, her biri bağımsızlık destanı yazacak geçmişe sahip olan, yaptıkları ile yaşadıkları dönemin ötesine geçmeyi başararak, milli ve manevi değerlerine olan yürekten bağlılıklarıyla tüm dünyaya güçlü bir birliktelik mesajı vermiş Gazilerimizle bir araya geldik. Ardından İlçe Jandarma Komutanlığımıza şükranlarımızı sunarak, İlçe Devlet Hastanemizde gerçekleştirilen toplu sünnet merasimine katılım gösterdik.
Programlarımız kapsamında Yunan İşgaline karşı çarpışan Kuva-i Milliye Müfreze Komutanımız İhsan oğlu Mehmet Efe ve 12. Müfreze Kumandanı Usturumcalı Halil Efe’nin kabrine ziyarette bulunarak, dualar ettik.
Daha sonra Vali Muzaffer Ecemiş Cirit sahamızda Cirit kulüplerimizin gösteri maçlarında bir araya geldik.
Bütün kulüplerimize ve sporcularımıza yakın ilgi ve alakalarından ötürü teşekkür eder, kendileriyle birlikte olmaktan duyduğum mutluluğu belirtir; ata sporumuzun bugünlere gelmesinde ki emekleri için ve ilçemizi ulusal alanda daima en iyi yerlerde temsil ettikleri için şükranlarımı sunarım.
Kurtuluşumuzun 100. Yıl dönümünde bizleri yalnız bırakmayan kardeş Belediyemiz Şalpazarı Belediye Başkanımız Refik Kurukız’a ve yöresel oyunları ile kurtuluş günümüze renk katan çok kıymetli misafirlerimize de teşekkür ediyorum.
Bu duygu ve düşüncelerle;
Böyle bir ecdadın torunları olan bizlere düşen görev, ecdadımızın kutsal emaneti olan şehrimizi ve ülkemizi millet şuuruyla korumak, daha kalkınmış ve müreffeh yarınlara taşımaktır.
Selendi'mizin düşman işgalinden kurtuluşunun 100. Yılını kutluyor, vatanı uğuruna fedakârca savaşan tüm şehitlerimizi rahmet, gazilerimizi ise saygı ve minnetle anıyorum.
Eczacı Nurullah SAVAŞ
Selendi Belediye Başkanı