3 Mayıs Türkçülük Günü Kutlu Olsun.

Merhum Başbuğ Alparslan Türkeş’in gayretleriyle 3 Mayıs 1944 tarihinden itibaren 3 Mayıs tarihi Türkçüler günü olarak kutlanmaya başlanmıştır.
Türk milletinin maddi ve manevi varlığına kast edenlere karşı gösterdiği anlamlı duruşun başlangıcı olan bu kutlu tarihin 76. yıldönümünü kutluyorum.
3 Mayıs’ı kavramak, Türk’ün çilesi başta olmak üzere, Türk tarihini ve Türk Dünyasını doğru anlamaktır. 3 Mayıs’ı anlamak, geçmişten ders alıp Türk Milleti’nin onurlu geleceğini inşa etmek için daha çok çalışmanın önemini kavramak demektir. Türk Milliyetçi'leri her zaman, Türk Milletinin birliğinin, beraberliğinin ve bölünmez bütünlüğünün savunucusu olmuş ve daima olmaya da devam edecektir.
Türk Milliyetçileri, mağdur olmuşlar, sıkıntıya düşmüşler, ama hiçbir zaman mağlup olmamışlardır.

“Ben her şeyden önce bir Türk milliyetçisiyim. Böyle doğdum. Böyle öleceğim.” Sözleriyle Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün çizdiği, “3 Mayıs, bir bayram değildir. Milli şuurun ayaklanmasıdır.” Diyen Atsız’ın yazdığı, Başbuğumuz Alpaslan Türkeş’in Türkçülük meşalesini yaktığı bu davada, Liderimiz Devlet Bahçeli’nin izinde ömrümüzün sonuna kadar mücadelemiz sürecektir.

Bu duygu ve düşüncelerle onların yaktığı Türkçülük meşalesinin asırlar boyunca sönmeden, gelecek nesillere aynı azim ve kararlılıkla aktarılması gerektiği düşüncesiyle ; Türk Dünyası'nın 3 Mayıs Türkçülük Günü'nü kutluyorum.
Ne Mutlu Türk'üm Diyene !
Ebediyen Türklük Ruhuyla...
3 Mayıs Türkçülük Günü Kutlu Olsun...
Eczacı Nurullah SAVAŞ
Selendi Belediye Başkanı